Let op Op deze site worden cookies gebruikt om de beste gebruikerservaring te bieden. Als u doorgaat, gaan we ervan uit dat u akkoord gaat met het ontvangen van cookies van deze site. OK

Hoe bepaal ik de maat van mijn armband?

Bij armbanden ben je minder gebonden aan één maat. De een vindt een strakke armband prettig, terwijl een ander juist liever een wat lossere armband draagt.

Als je gaat bestellen, is het noodzakleijk te weten welke maat je hebt. De maat van een armband wordt meestal weergegeven in centimeters, of een categorie (S, M, L).

De armbandmaat opmeten...

Het opmeten van de juistse armbandmaat is vrij eenvoudig. Met een meetlint of touwtje kan je de omtrek van je pols opmeten. Rond de gemeten lengte af op hele centimeters. Aan de hand van het gewenste draagcomfort tel je er een aantal centimeter bij op.

Wil je dat de armband strak zit? Neem dan de polsomtrek en tel er + 1,5 cm bij op.

Voor een normaal zittende armband: dit is de polsomtrek + 2 cm.

Voor een los zittende armband kan je de volgende vuistregel aanhouden: polsomtrek + 3 cm.

 

Maattabel

Kindermaten Damesmaten Herenmaten
  9 – 11 cm XS : Korter dan 17 cm S : Korter dan 20 cm
10 – 12 cm S : 17 cm S/M : 20 cm
12 – 14 cm S/M : 18 cm M : 21 cm
14 – 16 cm M : 19 cm M/L : 22 cm
  M/L : 20 cm L : 23 cm
  L : 21 cm L/XL : 24 cm
  L/XL : 22 cm XL : Langer dan 24 cm
  XL : Langer dan 22 cm    
         

 

Uitzonderingen...

Er zijn een paar uitzonderingen en die zijn hieronder beschreven. Overigens geldt wel: je bepaald welf wat je fijn vindt om te dragen!

Bedelarmband

Als je maar een aantal bedels aan je armband wilt hebben, dan gebruik je bovenstaande methode. Ben je echter van plan om de armband helemaal vol te hangen met bedels, tel dan niet 2 centimeter, maar 3 centimeter op bij je strakke polsmaat.

 

Lederen armbanden

Deze armbanden horen meestal strakker te zitten en de juiste maat is dan ook gebaseerd op je eigen polsmaat met daarbij 1 centimeter opgeteld.